Hulp

Uit Chattersworld Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Er is veel mogelijk op de server van Chattersworld, echter kunnen wij ook niet met alles helpen. Hier lees je waar wij bij kunnen helpen en bij wat niet.

Hier onder lees je zoal voor welke zaken je in #Help terecht kan:

Wat doen wij wel

Services

Wij kunnen je prima helpen met alles wat betreft met de servers en services van Chattersworld. (ChanServ, NickServ, e.d.)

BNC/ZNC

Vragen met betrekking van een BNC/ZNC van Chattersworld, eigen BNC/ZNC services geven wij geen ondersteuning aan.

HTML/PHP

Ook kunnen een aantal mensen van ons team je helpen met kleine aanpassingen betreffend het plaatsen van de chat op je website. Denk hierbij aan het plaatsen van de iframe in een html bestand. Wij zullen geen complete websites maken.

Hierbij helpen we via Teamviewer of FTP, voor FTP hebben we dan wel de inloggegevens nodig, anders kunnen we niet helpen.

Chat hulp

Uiteraard helpen we je graag met de chatkamer instellen, denk daarbij aan het geven van de commando's voor bepaalde dingen. Wij geven eerder het commando, zodat je zelf op een later moment deze zelf weer kan toepassen zonder onze hulp.

Schrijf daarom ook de commando's op die wij je geven, zodat je deze altijd kan terug vinden. Hier op de wiki staan ook veel commando's uitgelegd.

Let op!! Vragen omtrend kanaalbans zullen we niet mee helpen, daarvoor kan je terecht bij de kanaaleigenaar!!

Zonder toestemming van de kanaaleigenaar, zullen wij geen hulp verlenen aan het vergeven van enige status. De kanaaleigenaar beslist altijd wat er in het kanaal gebeurt en wie welke rechten mag krijgen of wie niet.

Om verwarring te voorkomen, is het al dan niet altijd beter om dan samen met de kanaaleigenaar naar het #Help kanaal te komen.

Wat doen wij niet?

Eigen scripts

Met eigen gemaakte scripts helpen wij niet, dit is en blijft je eigen verantwoordelijkheid. mIRC scripts, php scripts, radiobotjes e.d. bieden wij geen hulp aan.

Wie doet wat?

Functie Naam Hulp bij
NetAdmin Stanley Services/ZNC/HTML/Chat
NetAdmin Mariska Services/ZNC/Chat
TechAdmin Jellis Services/HTML
ServicesAdmin BeRrYtJuH Services/ZNC/Chat

Helpers van Chattersworld

Functie Naam Hulp bij
HelpOps JamesBond Services/Chat
HelpOps Esdert Services/Chat